Ronny Plovie

Ronny studeerde aan het Stedelijk Muziek­conservatorium te Brugge en vervolgens aan de Kunsthumaniora te Gent, waar hij een eerste prijs notenleer behaalde.

Verdere studies aan het Koninklijk Muziek­conservatorium te Brussel resulteerden in eerste prijzen voor harmonie, praktische harmonie en orgel, naast pedagogische getuigschriften voor notenleer en orgel. Hij bekwaamde zich verder aan het Maastrichts Conservatorium en volgde seminaries in Noord-Duitse klaviermuziek bij Harald Vogel. Aan het Koninklijk Muziekconser­va­torium te Gent behaalde hij een eerste prijzen voor klavecimbel en kamermuziek, afdeling Oude Muziek. Intussen is hij meester in de muziek.

Hij won de eerste prijs voor oude muziek te Peer en de prijs Arnold voor orgel te Brussel. Hij was laureaat van de stichting M.E. Horlait-Dapsens en van Live Music Now.

Hij verzorgde radio-opnames voor de BRT en de RTBF en concerteerde in binnen- en buitenland. Hij was gedurende 15 jaar lesgever praktische harmonie aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent.

Frans Mariman introduceerde hem in de boeiende wereld van het gregoriaans. Later volgde hij nog les bij Dr. A. Kurris. Vanaf 1991 is hij als leraar verbonden aan het "Centrum Gregoriaans". Van 1986 tot 2006 werd het gregoriaans koor “Schola Cantorum van Sint-Niklaas door hem geleid.

Hij was tot 2006 voorzitter van de  Orgelcyclus vzw Nicolaasconcerten te Sint-Niklaas.

Ronny was leraar orgel, klavecimbel en begeleidingspraktijk te Wilrijk, Bornem en te Sint-Niklaas. Thans is hij directeur van de Academie Berchem muziek - woord.

Boekingsmogelijkheden :

  • orgelconcert : 60 min.
  • orgelconcert Vlaamse en/of Belgische componisten : 60 min.
  • klavecimbelconcert  Hedendaagse muziek : 60 min.
  • basso-continuo-speler
  • orgel en/of klavecimbel + blokfluit i.s.m. Tinne De Groot : 75 min.